Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 34 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     4762 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

At sahibine göre kişner
Dergi Editörü

  Sayı: 71 - Ocak / Mart 2012

İkiyüz yıl yaşamayı hedefleyen liderinin, yolun yarısına dahi gelmeden ölümüyle yakından tanıdık Kuzey Kore'yi… Zulme dayanan gücünün kendisine ömür bahşedeceğini zannetmiş zavallı; korkusundan uçağa binmez, seyahatlerini trenle yapar, özel diyetler uygularmış. Diktatörlerinin ardından büyük küçük demeden döktükleri gözyaşı ve ilginç yas törenleri ciddi haber bültenlerinin ciddi sunucularını bile bıyık altından güldüren yirmidört milyon nüfuslu Kuzey Kore'ye dair bu ve benzeri bilgileri ben yeni öğrendim.

Hadi Kuzey Kore mesafe olarak uzak, detaylı bilgi sahibi olmanın pratik ne faydası olur ki diyelim… “Arap Baharı” ismiyle meşhur halk hareketleri olmasa hemen yanı başımızdaki ülkeler hakkında çok şey mi biliyorduk? Hadiseler gözümüzün önünde cereyan edip dururken bu ülkelerde yaşananlar hakkında sanki bugün kesin bir kanaat sahibi olabiliyor muyuz?

Onu da geçtim. Son zamanların cübbesiyle meşhur bir hocası hakkında yürütülen soruşturma var malumunuz. Neredeyse canlı yayınlarla izledik olup bitenleri. Tamam, yargılama devam ediyor ve bu konu hakkında yayın yasağı var, onun için yorum yapmıyoruz, adaletin işin sonunda en doğru kararı vereceğine inancımız da tam. Ama etrafınızdaki insanlarda olsun bu konuyla ilgili olarak bir kafa karışıklığı meydana gelmedi mi?

Demek istemem o ki evet bir şeyleri görüyor, duyuyor, öğreniyoruz ve buna göre bir kanaate varıyoruz. Ama bize gösterilen, duyurulan, öğretilenler ne kadar saf, temiz, doğru, tam; dolayısıyla varılan sonuçlar ne kadar sağlıklı bilemiyoruz. Türlü entrikaların döndüğü bugünün dünyasının en büyük silahı bilgi… Bilgiyi de servis eden teknik imkânları elinde tutanlar. Atın sahibine göre kişnediğini, isterlerse suyun akışını bile tersine çevirdiklerini 11 Eylül saldırılarından sonra hep birlikte görmedik mi…

"Hak bir iman ve fikir manzumesi varsa o, sadece dünün ve bugünün değil, yarının da cevabını vermelidir" diye düşünen ve bunu ifade eden mahlûku Yaratan; bütün zamanların kefaletini üstüne alan ve cevabını veren bir fikir ve iman manzumesini de ona ihsan eder; ve böyle bir dava vardır. Kardelen, 71. sayısını, bugün bütün icatları birleştiren ve birbirine monte eden; haberleşmeden sohbete bütün faaliyetleri kaynaştıran ve adeta yeniden yoğuran teknik imkânların, yani bütün madde gelişmelerinin bu anlayışla ele alınmasına ayırdı.

Elinizdeki dergi, konu olarak seçtiğimiz anlayışın hâkim olduğu bir sayı olarak karşınıza geldi. Bu satırlardan haberini verdiğimiz Kardelen İstişare Forumu elinizdeki sayıda daha fazla işledi, fikir beyan edenlerin ve beyan edilen fikirlerin sayısı arttı.

Tefekkür sayfamızın sahibi Sinan Ayhan ağabeyimiz, dergimizi sanal âlemde profesyonel anlamda tanıtma işini üstlendi ve Kardelen'in twitter hesabını açtı. Buradan da dergimizi takip etmek mümkün hale geldi.

Fikir beyan edenlerin sayısındaki artışın yanında, ileride fikir beyan edeceklerin sayısında da artış oldu. Bu satırların sahibinin, site editörü Yavuz Sert ve Dikiz Aynası köşesini hazırlayan Av. Mustafa Büyükgüner'in evlâtları dünyaya geldi. Böylelikle Kardelen'in mevcudu 3 kişi birden artmış oldu.

Artan bir şey daha var; o da fiyatımız. En son Nisan/Haziran 2008 dönemini kapsayan 56 sayımızda fiyat artışına gitmiştik. O tarihten bu yana yaklaşık 4 yıldır dergimiz 3,00-TL idi. Posta giderleri, baskı maliyeti ve diğer kalemlerdeki artışların bizi buna mecbur ettiğini beyan ederek, anlayışına sığınıyoruz. Yeni fiyatımız 5,00-TL.

Çin'in özerk Uygur bölgesinden bize yazan Çobanî mahlaslı kardeşimizin şiir ve hikâyelerini zevkle okuyoruz. Önceki sohbetlerimizde de kendisinden bahsettiğimizi hatırlayacaksınız. Eserlerinin yayınlandığı dergileri talep etmiş, biz de mailinde bildirdiği Çin alfabesiyle yazıldığını zannettiğimiz adresini kopyala yapıştır usulüyle zarfın üzerine yazmış ve dergileri göndermiştik. Dergiler eline ulaşır mı, ulaşırsa hakkında bir sıkıntı olur mu diye düşünmedik değil. Gönderdiği mail bütün endişelerimizi bertaraf etti, maili sizinle de paylaşmak istedik: “merhaba sayın kardeşlerim, ''kardelen''i aldım ve yazar arkadaşlarımla birlikte okuduk, çok zevk aldık. yıllardır gösterdiği ilgileriniz için çok teşekkür ederim! ''kardelen''deki hep kardeşlerime Allah hayırlı günler  yar etsin!  saygılarımla: Muhammed Ahmed Çobanî”

İyi okumalar dileğiyle bütün gönüldaşlara selâmlar…


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
İddiamıza arşivimiz delil... - Sayı 124
Hicret şuuru... - Sayı 123
Kaleme yemin... - Sayı 122
Çare... - Sayı 121
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (125):
Çocuk; insanlık zincirinin ebediyet halkası...

Son Eklenen Yorumlardan
 Amin.... Ömer Faruk Erkoyun

 Amin.... Ömer Faruk Erkoyun

 Merhaba. Mən n Azərbaycandan yazıçı Gülər Natiq İsaq ✍️ Bu şeiri çox b&#... Guler

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer


Tüm gazetelerimizin toplam tirajı, 70milyon nüfusa karşılık, 3,5 milyon…
Elâlemin memleketinde tek gazete bile çift rakamlı tiraja sahip. Mesela Japonya’da günde 13 milyon satan gazete var.
Bizde nüfus artıyor, gazete tirajları yerinde sayıyor, hattâ azalıyor. Demek ki “basın” diye piyasaya sürülen kâğıt parçalarına millet güvenmiyor. Bu güvensizliğe rağmen basından ödleri kopanlara yazıklar olsun!
Kardelen: Sayı 1, Temmuz 1993
Ana baş tacı olmalıdır
Dervişan bohçası III
Annelerin zaferi
Hayatın merkezi anneler
İddiamıza arşivimiz delildir


Ali Erdal - Annelerin zaferi
Ali Erdal - Yolculuk
Ali Erdal - Kardelen’in 35. topl...
Kadir Bayrak - Anneme...
Bedran Yoldaş - Kelimelerin dansı aş...
Ekrem Yılmaz - Ana güç
Ekrem Yılmaz - Esip geçen ömürmüş
Ekrem Yılmaz - Aşk ile
Dergi Editörü - İddiamıza arşivimiz ...
Site Editörü - Hayatın merkezi anne...
Necip Fazıl - Şiirlerim ve şairliğ...
Necdet Uçak - Deme
Necdet Uçak - İster ağla istersen ...
Mustafa Büyükgüner - Heybemden
Mustafa Büyükgüner - Gazzeye ağıt
Kardelen Dergisi - Kardelenden haberler
M. Nihat Malkoç - Analar baş tacımızdı...
M. Nihat Malkoç - En sıcak sözcüktür a...
Hızır İrfan Önder - Bir anne arıyorum ac...
Ayhan Aslan - Toprak
Ayhan Aslan - Vuslat
Olgun Albayrak - Aşkın tarihi
Mehmet Balcı - Trabzon’dan üç portr...
Mehmet Balcı - Bizdedir
Mehmet Balcı - Ağıt
Hasan Tülüceoğlu - Göbeklitepe’de Hz. İ...
Ahmet Çelebi - Efendim
Kubilay Ertekin - Putlar ve putperestl...
Halis Arlıoğlu - Şaşırmadık
Murat Yaramaz - Anne duası
Gözlemci - Hadiselere bakış
Muammer Zeki Aygur - Hani nerede
İsmail Güçtaş - Demokrasi
İsmail Güçtaş - Örümcek ağı
Cemal Karsavan - Mutluluğumsun her za...
Heybet Akdoğan - Bu kaybedişler bizi ...
Ayşe Yaz - Sivil itaatsizlik
Servane DAĞTUMAS - Modern Azerbaycan ed...
Yaşar Akyay - Ana baş tacı olmalıd...
İbrahim Durmaz - Annem
İbrahim Durmaz - Anne
Turgut Yörükoğlu - Dervişan bohçası III
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 15723635
 Bugün : 343
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 656590
 Bugün : 3
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 500
 124. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 0
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 3
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim