Teşekkür Dergi Editörü Sayı:
102 -
“Dünya Bizim” isimli internet sitesinde, Mustafa Uçurum Bey tarafından kaleme alınan 09 Eylül 2019 tarih ve “Eylül 2019 dergilerine genel bir bakış-2” başlıklı yazıda, Kardelen’in 101.sayısıyla ilgili şu satırlar yer aldı:
101. sayısına ulaştı Kardelen dergisi. “Birinin eksiği öbüründe gizli iki dünya; doğu ve batı” konusunu işliyor dergi. Önemli yazılar var bu konu ile ilgili. Kardelen dergisi ele aldığı konuların hakkını veriyor. Derinlemesine tahlil yazıları çıkıyor karşımıza. Bu bir dergi için artı bir değer. 100. sayısını geride bırakan bir dergi için elbette yüz akı olacak çalışmalar bunlar.
Derginin, dergiciliğin idrak edilemediği, fikrin değer görmediği, yok sayıldığı, “İtibar”lı refiklerimizin kapanmak zorunda kaldığı, bırakıldığı bir demde, Mustafa Bey’in değerlendirmeleri, hararetten ciğeri yanmış uzun bir çöl yolcusuna buzlu ayran ikram etmek gibi geldi. Hakkımızda sarfettiği güzel cümleleri için kendisine teşekkür ediyoruz…
Dergicilik, girişi olup çıkışı olmayan bir okul. Yaşınız, ilminiz, eğitiminiz bu okulda öğrenci olmanıza mâni değil. Bilakis yaratılış gayesine uygun bir zemin. Dergi, iki gününü birbirine eş geçirmeme prensibine, emrine uygun bir hayat sunuyor sizlere.
İşte 102. sayımız bu iddiamızın müşahhas örneği. Sayı konusunu tespit ederken Aliya’ya mahsus bir dergi hazırlamayı murad etmiştik. Sonradan sadece Aliya ile ilgili ne söylenebilir, sayı güdük kalmasın, diğer İslâm milletlerinin kahramanlarını da ele alalım diye düşündük ve konuyu bu şekilde ilân ettik. Öyle zannettik ki Aliya hakkında doğru bir kanaat sahibiyiz ama eser verecek kadar bilgi sahibi değiliz. Rahmetlinin, yayınlanmış dört kitabının olması, yazarlarımızdan kiminin bütün eserleri, kiminin tercih ettiği eserini okumasıyla yazılar şekillendi ve gördük ki Aliya, diğer kahramanlarımızın önüne geçmiş, bu da 102. sayıyı kendisine hasretmeye bizi mecbur etti. İlerleyen sayılarda diğer kahramanlarımızı da ele almayı arzu ediyoruz.
Rahmetli, vefatından birkaç ay evvel, Bosna’ya ve haklı davasına maddî, manevî en fazla desteği veren Türkiye’yi, Türkiye özelinde de Konya’yı ziyaret etmişti. Bu ziyaretin ilk anından sonuna kadar rahmetliye yazarımız Altan Atan ağabeyimiz de refakat etmiş ve bu hatırasını yazarlarımızın iştirak ettiği Temmuz toplantımızda dile getirmişti. Hepimizi dinlerken duygulandıran bu özel an’lar, Altan ağabeyimizin kaleminden satırlara intikal etti. Kardelen, bu sayısıyla da tarihe not düşmüş oldu böylece…
Ali Erdal Hocamızın, yeni kitabı basıldı. “Mübareze” yazarımızın 6. eseri. Eserin çıkış haberini sayfalarımızdan okuyabilirsiniz.
Ekim ayı sonunda planladığımız yazarlar toplantımızda, 2020 yılı içinde yayınlanacak dört sayımızın konusunu istişare edeceğiz. Tespit edilen konuları, bir sonraki sohbetimizde okuyucularımıza bildirmeyi ümit ediyoruz.
Uzun bir zamandır, kaleme alınan eserlerin, yazarları tarafından iletişim guruplarımızda paylaşıldığı, üzerinde istişare edildiği, Hâk rızası için beğeni ve tenkitlerin yapıldığı bir dergide editörlük yapmaktan duyduğum hazzı okuyucularımızla da paylaşmak istedim. Bu sebeple, bütün yazarlarımıza huzurunuzda teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Allah hepsinden razı olsun, kalemlerini kuvvetli kılsın.
İyi okumalar… Selâmlar…
|