Yazarlarymyzdan 3 eser... Dergi Editörü Sayı:
61 - Ekim / Aralık 2009
61. sayımızın sohbetinde bu köşenin haberini vermiştik; "...Bir de Anadolu’nun düşünen adamlarının elimize ulaşan eserleri var. "Fikrin değerini bilenlere" arz ettiğimiz dergimizin fikir ürünlerine nasıl tavır takınacağını söylemeye ne hacet. İnşallah bu eserleri de önümüzdeki sayıda eğer köşemiz elverirse burada, elvermezse ayrı bir başlık altında değerlendirmek istiyoruz.". Demiştik. Sohbetimizin hacmi, tahmin edeceğiniz üzere bugüne kadar gelen eserleri değerlendirmeye yetmedi. Devamının gelmesi ümidiyle bize ulaşan eserleri kısa da olsa tanımaya geçelim.
Niçin Ağlar Güller Bana?;
Yazar ve şairimiz Hızır İrfan ÖNDER’in 2007 yılında yayınlanan ilk şiir kitabı. Önsözünde "Şiiri hobi olarak yazmıyorum. Şiir benim vazgeçilmezimdir. Onunla yaşadığımı, varolduğumu hissediyorum." diyen şairimizin, hece ve serbest vezinle yazdığı şiirlerini topladığı iki bölümden oluşan bu kitabı Gündüz Kitabevi Yayınları’ndan çıkmış.
Hakikat
Ne gece senindir ne gündüz senin
Ne mal-mülk senindir ne de cân senin
Ecel nöbet tutar hep başucunda
Ne yarın senindir ne de an senin...
(Niçin Ağlar Güller Bana?, sayfa 34)
Canana Mektuplar;
Yine Hızır İrfan Bey’in dumanı üstünde tüten, bu yılın Ağustos ayında yayınlanan ikinci şiir kitabı. Önceki sayılarımızda dergimizde yayınlanan "Berceste Beyitler"in de içinde yer aldığı eser, Karabük Kültür ve Sanat Derneği Tay Dergisi Yayınları arasında çıkmış. Kitap, "P.K 10 Karabük" adresinden temin edilebilir.
Buldum Seni
Peşine düşüp
Ararken seni
Mecnun gibi
Dışarda,
Taht kurmuş olarak
Buldum seni
Gönlümün
Vahasında...
(Canana Mektuplar, sayfa 41)
Kitaba Çağrı Sınavında İnsan;
Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün başlattığı "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında Kahramanmaraş Valiliği’nce yayınlanan eser, Kahramanmaraş valisi Sayın Mehmet Niyazi TANILIR’ın ifadesiyle okumanın yöntemini, nasıllığını, niceliğini öğrenmeye katkı sağlamayı amaç edinmiş. Editörlüğünü aynı zamanda öğretmen olan Duran BOZ’un yaptığı ve Türk edebiyatına damgasını vurmuş pek çok şair ve yazarın da fikirlerine yer verilen kitap, Kahramanmaraş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
Tanrı Dağları’nın Yankısı;
Doksanlı yıllarda öğrenci olarak Kırgızistan’a giden ve okulu bitirdikten sonra orada öğretmen olarak görev yapan, dergimizde de eserleri yayınlanan İbrahim TÜRKHAN’ın kitabı. Arka kapağında "Bir Kırgız atasözünde söylendiği gibi; ‘Sıcağında yanacak, soğuğunda donacak’, her mihnet kabulümüzdür diyerek eğitim işine koyulacaktık. Bir adım sonra neyle karşılaşacağımızı bilmeden ve tahmin dahi edemeden derin bir vefa hissi ve samimi duygularla ‘biz geldik kardeşler’ deyip hiçbir karşılık beklemeden sevgimizi sermaye edip açtık sinelerimizi" satırlarına yer veren yazarın eseri Kaynak Yayınları’ndan çıkmış.
Renklerin Aristokrat Baskısı; Henüz elimize ulaşmasa da haberini aldığımız eser, yazar ve şairimiz Bedran Yoldaş’ın ilk hikâye kitabı. www.timeturk.com isimli internet sitesinden, yazarımızla yapılan röportaj okunabilir. 45. sayfada bu röportajı kısaltarak sunuyoruz.
Yazarımız Mücahit KOCA’nın dergimizin baskıya verilmek üzereyken elimize ulaşan 4 adet şiir kitabını da bir sonraki sayıda ele alacağız, inşallah. Gelecek sayıda yine bu köşeden daha pek çok eseri de tanıtmak ümidiyle iyi okumalar...
|