Kardelenden haberler Kardelen Dergisi Sayı:
110 -
MUZAFFER DOĞAN’IN MAKALESİ YENİ TÜRKİYE DERGİSİNDE
Bir önceki sayıda haberini verdiğimiz Yeni Türkiye dergisinin “Büyük Doğu Özel Sayısı”nda, Kardelen’de de eserleri yayınlanan eğitimci yazar Muzaffer Doğan, “Şiirde, düşüncede ve dâvâda ‘Zirve’ Necip Fazıl Kısakürek” başlıklı yazısıyla yer aldı. Ayrıca Okur Kitaplığı yayınları arasında çıkan, “251 Mektup – 15 Temmuz Şehitlerine Mektuplar” kitabında da yazarımızın bir mektubu yayınlandı.
SİNAN AYHAN’IN “BİR” ROMANI ÇIKTI
Her sayımızda yeni bir kitap haberini vermeye alıştığımız yazarımız Sinan Ayhan’ın üçüncü kitabı olan “Bir” çıktı. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık’tan çıkan romana www.kitapyurdu.com sitesinden ulaşılabilir. Yazarımızı tebrik ediyor, okuyanının bol olmasını temenni ediyoruz.
YAZARLARIMIZDAN YENİ KİTAPLAR
Dergimizde dönem dönem eserleri yayımlanan Cemal Karsavran ile Erdem Özçelik’in yeni kitapları çıktı.
Cemal Karsavran’ın “Yakamdaki Kir İzi” adlı şiir kitabı İzan Yayıncılıktan çıktı. Yeni kitap, şiirleri birçok edebiyat dergisi ile internet ortamında yayınlanmaya devam eden yazarın ikinci şiir kitabı.
Yazarımız Erdem Özçelik’in de yeni kitabı olan “Rüyanda Gör Ama İnanma” Yirmibir Yayınlarından çıktı. Dergimizde öyküleri yayımlanan yazarımızın yeni çıkan kitabı çeşitli internet sitelerinden temin edilebilir. Ayrıca, Bilecikli genç yazar Aykutalp BALKAN’ın ilk şiir kitabı olan “Visal” Baraka Yayıncılık’tan çıktı. İnternetten ve Bilecik’teki bazı kırtasiyelerden temin edilebilir.
31. Kardelen Toplantısı
Kardelen’in geleneksel toplantısının 31.si telekonferans yöntemi ile 17 Temmuz 2021 günü gerçekleştirildi. Toplantı, Emre Kaymaz’ın takdim ve selâmlama konuşması ile başladı. 108. sayının ve hazırlıkları tamamlanmak üzere olan 109.sayının değerlendirilmesi yapıldı. Önümüzdeki birkaç sayının konu tespiti ile bir sonraki toplantının tarihi ve idarecisi belirlendi.
KARDELEN KİTAP OKUMALARI
Salgın hastalık sürecinden önce her hafta gerçekleştirdiğimiz Üstad Necip Fazıl’ın eserlerini okuma faaliyetimize bir süre ara verdikten sonra bu defa, çevrim içi toplantılar ile yeniden başladık. Necip Fazıl’ın İman ve İslâm Atlası adlı eserinden bölümler okunan toplantıda okunan bölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulunuluyor. Her hafta cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıya DERGİ DIŞINDAN DA KATILIM MÜMKÜN.
31. TOPLANTI BAŞKAN Emre KAYMAZ’IN KONUŞMASI
Bismillahirrahmanirrahim.
Dedelerimiz ne güzel öğretmiş, besmele, hamdele, salvele demişler, böyle başlamışlar sözlerine. Bu öğretinin kaynağı iki cihan güneşimiz sevgili Peygamberimize sonsuz salât ve selâmlarımızı arz ederim. Rabbimizin bizlere verdiği sayısız nimetlere hadsiz, nihayetsiz şükürler olsun.
109. sayı ve 31. toplantımız hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun. Konumuz malûm salgın hastalık ve hâlimiz. Korona yaklaşık bir buçuk senedir gündemimizde. Çok şeyler yazıldı, söylendi. Önceden, bilinen bir virüs tipi olmadığı için herkeste bir telâş vardı. Çok şükür şimdi daha bir tanıdık, anladık bu yeni virüsün huyunu. Fakat vardır bir hikmeti, olduğu gibi durmuyor, her gezdiği ülkede, coğrafyada, yeni huylar ediniyor, karakteri epey bir değişiyor. Allah sonumuzu hayır eylesin, bu imtihanı en güzel bir şekilde verebilmeyi nasip eylesin, vatanımızı, İslâm âlemini her türlü musibetten korusun.
En çok tartışılan konulardan biri de virüsün insan eliyle üretilip üretilmediği konusu. Henüz bir netlik kazanmış değil. Bir süre daha da netleşeceğe benzemiyor. Tartışmalar süredursun, bir ara şu satırlar geldi aklıma.
Cümle işler Hâlık'ındır kul eliyle işlenir. Hakkın emri olmaz ise sanma bir çöp deprenir.
İnsanı tefekkür etmeye iten daha nice güzel şiirler, beyitler var. İrfan sahibi büyüklerimiz ne güzel sözler söylemiş.
Büyüklerin sözleri, sözlerin büyükleridir.
Cihan padişahı Sultan Süleyman'ın “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” derken de ne anlatmak istediğini sanki daha iyi anladık.
Müminler olarak iyi biliyoruz ki, bu dünya imtihan ve çeşitli musibetlerle denenme yeridir. Başa gelen sıkıntılara sabretmek, nimetlere şükretmek, kaza ve kadere rıza göstermek durumundayız. Bunların karşılığında ise Rabbimizin rızası, bol bol sevaplar ve sonsuz nimetler vâdolunmuştur.
“Dünya ve âhiret için afiyet isteyiniz…” buyurulmuş bir hadiste. Hiçbir zaman belâ ve musibet talep etmeyiz. Aciz kullarız, istiyoruz... Lütfunu, mağfiretini, ikramını, sevgini istiyoruz Allah'ım. Hem dünyada hem âhirette saadet istiyoruz. Dünyada da zengin olalım, âhirette de.
Sayı sorumlusu ve toplantı başkanı olarak bir kusurum olduysa ve bundan sonra da olursa şimdiden affola diyorum. Verdiğiniz bu sorumluluğu güzel bir şekilde yerine getirebilirim inşallah.
109. sayımızda emeği, eseri olan olmayan tüm gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun.
Ayrıca sınav sonuçlarını bekleyen Kadir ağabeyin ve Yavuz'un kızlarına da gönüllerinden geçen en güzel, en hayırlı, en yüksek neticeleri almalarını dilerim. Ameliyatı cumadan pazartesiye kaydırılan dergimizin baştan beri maddî ve mânevî destekçisi Ertuğrul ağabeyimizin başarılı bir ameliyat geçirmesini dilerim.
Müsaade isteyerek sözü hocama bırakıyorum.
|