Kardelenden haberler Kardelen Dergisi Sayı:
118 -
Kardelen’in 39. toplantısı yapıldı
Kardelen’in yayın periyoduyla aynı zamanlarda yapılan toplantının 39.su 15 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı, başkan Murat Yaramaz’ın takdim konuşması ile başladı. Yaramaz dergi konusu olan Musiki şiirini okudu:
MUSİKÎ
zıttıyla var olur cümle mahlûkat
nizam tablosunu çelişki çizer
tefekküre iter seni tabiat
sanma ki maddeyle ilişki çözer
düğümü çözerse musikî çözer
beden veya ruhta maraz yer alır
kimi zarar eder kimi kâr alır
an gelir büsbütün zaman daralır
sanma ki dertlerin tâliki çözer
düğümü çözerse musikî çözer
kıvranırken birden soruyla vurul
buhrandan çıkmaya yol var mı makbul
her şeyden uzak dur kaynağı meçhul
sanma ki mesnetsiz telakki çözer
düğümü çözerse musikî çözer.
Ardından Ali Erdal konuştu. Erdal, şunları söyledi;
“Gönüldaşlar,
Kardelen; çıkacak bu 117. sayımızla 33 yaşına girmiş oluyor. Bir tesbih çekimi seviyesine çıkaran Allah’a hamdolsun… Her şey Allah’ın elçisi, Kâinatın Efendisi, İnsanlığın ve peygamberliğin ufku yolunda olmak sayesinde ve her şey O’nun yüzü suyu hürmetine… O’na salât ve selâm olsun. Her sahada hele kalem ve kelâm faaliyetlerinde ve hele hele imanı muhafaza yolunda rehber büyüklerimize tazim ve hürmet…
Kardelen, iman manzumemizden alıp uyguladığı prensiplerle bugünlere geldi. Sadece ana başlıkları hatırlatacağım…
Tenekeden yap sen yap…
Her biri araştırma ve tez konusu kapaklar…
Uzun vadeli plânlar…
İstişare… İstikrar… İstikamet… Azim… Kararlılık… Müzakere…
Kendine has yönetim ve karar alma tarzları…
Meseleleri rey sahibi olarak ele alış…
Başkanlık, müzakere ve neticeyi ifadede kendine has toplantı ve toplantıyı idare usulleri…
Bu sayede… 33 yılda, kademe kademe… Yükseldi, yüceldi, gelişti. Yine ana başlıklar halinde…
Yazardan eserlere kalitede yükselme ve yücelme…
Her sayının bir öncekinden üstün olması…
Fertlerde ve dergide üslûp sahipliği…
Yayıncılığa, çevreye, ülkeye, maziye ve geleceğe, dünyaya ve âhirete şahsiyetli bakış…
Gittikçe, seçilen konuya uygun yazıların artması; yazılan ve yayınlanan eserlerin daha kaliteli olması…
Ve… Kimliği ile varlığı ile şahsiyetli kalem erbabı için ümit olması…
Evet… Bu sayede… Yine sadece rakamlarla… Ortaya çıkan şu…
117 sayı… 33 yıl…
3 ayda bir yapılan 39 toplantı…
Haftada bir yapılan 155 kitap müzakeresi… Şu an 4. kitabın okunması…
Derginin, yazıların, Türk kimliğinin, devlet millet ve memleket meselelerinin, geleceğe ait plânlamaların müzakere edildiği, usulleri oturmuş 6 (vatsap) grubu, 1 (tivitır) hesabı… Sosyal medya faaliyetleri… Vidyolar, levhalar, fuarlar… Yazarların ferdi seviyelerinin artışından söz etmiyoruz.
Deniz kabarıyor gönüldaşlar…
Kardelen bu haliyle sadece bir dergi değil, düşünen adamların fikir hareketi… Ve orkestra…
Bütün bunlar hangi şartlarda oluyor… Allah’tan sağlık, devletten aylık… İstediğin kadar reklâm… Dalları bastı kiraz abone… Devlet ve işadamlarının desteği… Fikir adamlarının her türlü imkânla takdiri, teşviki…
İşin içinde olduğunuz, çileyi çektiğiniz için kinayeye gülemiyorsunuz.
Bütün bunlar, her biri öbüründen daha beter en namüsait şartlarda oluyor… Her türlü engellemelere rağmen oluyor…
Ne yapıyoruz biz… Körler sağırlar birbirini ağırlar misali kendi kendimize selfi çeker gibi övgü mü düzüyoruz?
Hayır… Yarının araştırmacıları için tarihe not düşüyoruz…
Hep beraber deniz kabarıyor diyerek Allah’a şükre vesile olsun istiyoruz.
Ve… Sizlere, gönüldaşlarımıza, abonelerimize, takipçilerimize minnet ve şükran duymakta ne kadar haklı olduğumuz, birbirimize takdir, minnet ve şükran duymakta ne kadar haklı olduğumuz, görülsün istiyorum. Allah’a şükretmek ne kadar icap ettiği görülsün istiyorum…
Nice 33lere, 99lara, 999lara…”
Derginin en son çıkan sayısı ile yeni çıkacak sayısının değerlendirildiği toplantı bir sonraki toplantının yeri ve tarihi belirlenerek sonlandırıldı.
Bütün Sayılar İnternette Yer Alacak
Kardelen dergisinin ilk sayısından bugüne değin bütün kapaklarını tek bir çatı altında toplamaya gayret ettik. Neticede derginin bütün sayılarının ön kapak, ön kapak içi ve arka kapaklarından oluşan arşiv niteliğinde bir çalışma ortaya çıktı. Bu hazırlanan kapakları bir araya getirerek internet sitemizin bir köşesinde veya başka bir internet mecrasında yayımlayacağız. Bir sonraki sayıda yayınımızın duyurusunu yapacağız inşallah…
Ayrıca, bilindiği üzere, dergimizde yer alan yazılar 38. sayıdan itibaren sitemiz kardelendergisi.com da yer almakta. Şimdi, bütün sayılarımızdaki eserleri word’e aktarmaya azmettik. Eğer bu gayretimizde muvaffak olursak hem sitemiz güncellenecek hem de tahminen iş bittiğinde 5-6 bin sayfalık bir külliyatımız elimizin altında bulunacak.
Bu projemizde tamamlandığında okurlarımız https://kardelendergisi.com/arsiv.php adresinden dergimizin bütün yazılarına ulaşabilecek.
Kardelen kitap okumalarında 7. Kitap
Kardelen dergisi olarak Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini okuyup üzerinde tefekkür ettiğimiz kitap okuma toplantıları devam ediyor. Haftada bir yapılan kitap toplantıların sonuncusunda “PEYGAMBER HALKASI” adlı eser tamamlandı. Daha sonra “TÜRKİYE’NİN MANZARASI” eserinin okumasına başlanacak.
Faaliyet, internet üzerinden her perşembe günü çevrim içi gerçekleştiriliyor.
Kitap okuma toplantısına DIŞARIDAN KATILIM DA MÜMKÜN.
Whatsapp kanallarımız açıldı
Kardelen dergisinin Whatsapp kanalı açıldı. Dergi ile ilgili güncel gelişmeleri, yazıları takip etmek ve dergimizden anında haberdar olmak için sizi de kanalımızı takip etmeye davet ediyoruz. Ayrıca, dergi sahibimiz Ali Erdal hocamızın da açmış olduğu whatsapp kanalını takip ederek kendisinin güncel gelişmelerle ilgili yazılarını kanalında okuyabilirsiniz.
Kardelen Dergisi Whatsapp Kanalı: http://goo.su/Kardelen
Ali ERDAL Whatsapp Kanalı: http://goo.su/AliErdal
Erdal’ın kanalı için yazdığı başlangıç yazısını önemine binaen sunuyoruz:
Allah’ın adıyle...
Gençlerin tavsiyeleri, yardım ve marifetleri ile gerçekleşen BU KANAL FAALİYETİ; kanaatimce gazetelerdeki köşe yazarlığına benziyor... İsteyen gazeteyi alır, köşe yazılarını okur... İsteyen yazara düşüncelerini bildirir... Hattâ okudukları üzerinde lehte aleyhte fikir beyan eder; tavsiyelerde bulunur.
Çocukluğumuzda ve gençliğimizde fıkra muharriri, fıkra yazarı denirdi. Yazar okuyucuları ile bir bütündü, bir güçtü. Bir yazar gazete değiştirdi mi, okuyucuları yazarı o gazeteden takibe devam ederdi. O zaman okuyucu; bilmem kaç kişiden ibaret topluluk içinde, deniz kenarındaki bir çakıl taşı mesabesinde sıradan bir ”takipçi” değildi. Yazar da ilgiyi üstünde toplamak için her türlü şaklabanlığı yapmayı üstlenmiş, kısa ömürlü sinekler gibi bir ”fenomen” hiç değildi. Yazar ve okuyucu ortak inanç, fikir ve kültür değerleri ile bir bütündü. Yazarların kalem münakaşaları basit kavgalar değil, okuyucuların da dâhil olduğu fikir muhasebeleri idi. Yani kalemi faaliyete teşvik eden, onu ayakta tutan, ”marifet, iltifada tabidir; iltifatsız meta zayidir” fehvasınca okuyucuları idi. Bu sayede karar mercilerine tesir edilebiliyordu.
Bugünün teknik şartları, kalem faaliyetlerine daha geniş imkânlar sağlıyor. Çevre, ülke ve dünya meselelerini, kültür ve irfanımıza yakışır faaliyetleri ve sadece yazarın değil okuyucunun da değerli verimlerini kamuoyuna duyurma ve doğru yolda; ülke, devlet ve millet yararına kamuoyu meydana getirme imkânı veriyor.
Bu düşüncelerle ve bu başlangıç yazısı ile...
FUAT KARAKUŞ DÜNYA EVİNE GİRDİ
Bilecik’te avukatlık yapan kardeşimiz, gönüldaşımız Fuat KARAKUŞ dünya evine girdi. Kendisine ve eşi Zeynep Hanıma dünya ve ahiret saadeti diliyoruz. Allah, genç çiftimizi mesut etsin.
ALLAH, TAMAMINA ERDİRSİN!
Dergimiz yazarlarından Büşra DOĞRAMACI nişanlandı.
Allah tamamına erdirsin. İki cihan saadeti niyaz ederiz.
|