Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 34 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     3042 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

O Nur'la onurlandık
Turgay Ertem

  Sayı: 77 - Temmuz / Eylül 2013

Diyanetin afişinde gördüm bu ifadeyi. Ne kadar güzel ve ne kadar edebî bir ifade. Dünyaya gelişiyle kâinatı şereflendiren “O Nur, yani kâinatın efendisi” insanlığa da onur kazandırmıştır. Insanoğlu, inanmanın onurunu Kur'ânla öğrenmiş ve hayatın mânâsını O Nur'un getirdiği mesajla kavramıştır.  “İnanıyorsanız o halde en üstün, en şerefli sizsiniz” buyuran Cenab-ı Hak, Habibinin dünyaya gelişine, Kurân'la bu mânâyı kazandırmıştır. İslâm'ın en saf en mükemmel din olması o Nur'la onurlanmasının sonucudur.

Sevgi ve merhameti, en güzel ahlakı O'ndan öğrendi insanlık, bütün semavî dinlerde, o dinin kendi peygamberi tarafından, en son O'nun geleceği müjdelenmişti. Yahudi ve hıristiyanlar, peygamberimizin fizikî özelliklerini bile en ince ayrıntısıyla biliyorlardı. Ama Allah'ın hikmeti ve imtihanın gereği, nefislerine yenik düştüler ve  inanmadılar. O Nur'la onurlananlar ise hem dünyada huzur bulmuştur, hem de ahirette inşallah saadete erişeceklerdir.

Allah (cc.), Kâinatı O'nun şerefine yarattığını beyan ediyor. O'na vahyettiği Kur'ân hükümlerinin, kıyamete kadar, değişmeksizin baki kalacağını ilan ediyor. Kur'ân'ın koruyucusu benim diyor ve bir hesap gününden bahsediyor :  “Kim zerre miktarı hayırlı bir iş işlediyse onun karşılığını görecek, kim zerre miktarı şerli bir iş işlediyse onun karşılığını görecek.” diyor.

O Nur'un ışığına, getirdiği düsturlara gözünü kapayan, anlayamayan veya şaşı bakan milletler başka yollardan çözüm aramanın cezasını asırlardır çekiyorlar. Milletçe birbirlerine güvenlerini, iç huzurlarını yitirdiler. İslâm dünyasının esareti ve sömürülmesi hâlâ devam ediyor. Haklının yanında olmak yerine haksıza, zalime, sömürgeciliğe taraf olanlar, bombayı patlatarak bir sürü masum insanın ölümüne, sakat kalmasına ses çıkarmayanlar,  O Nur'un, getirdiği mesajı anlayamayanlardır. Onun örnek insan ve ahlâk timsali olduğunu anlamayanlar, yaptığı görevi sadece vahiy bildirmekten ibaret sananlar, ne kadar yanlış düşündüklerini yıllar geçtikçe daha iyi anlıyorlar.

Şükürler olsun, ki O Nur'la onurlandık. Hamdolsun Allah'a kul olduğumuzu, O Nur'un ümmetinden olduğumuzu idrak ettik. İnşallah Rabbimizin,  rızasına uygun bir hayat sürer, son nefesimize kadar kulluk şuuruyla yaşar, Habibinin şefaatine nail oluruz.


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
Benim de söyleyeceklerim ... - Sayı 92
Çanakkale şehitlerine ith... - Sayı 84
Ertuğrul bey ve Osmanlı s... - Sayı 84
Türk milletinde devlet ve... - Sayı 82
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (125):
Çocuk; insanlık zincirinin ebediyet halkası...

Son Eklenen Yorumlardan
 Amin.... Ömer Faruk Erkoyun

 Amin.... Ömer Faruk Erkoyun

 Merhaba. Mən n Azərbaycandan yazıçı Gülər Natiq İsaq ✍️ Bu şeiri çox b&#... Guler

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer


Batılı düşünürler-Tolstoy ve niceleri gibi-mutlak olan bir şeyin olması gerektiğini gayet tabi bir şekilde fark edebiliyorlar. Ama bizim aydınımız (bulundukları yere nasıl geldikleri malum); bırakınız ülkenin dünya üzerindeki sorumluluğunu fark etmeyi, düşünmesi gereken bir beyinlerinin olduğunun bile farkında değiller. Ülkemizde, he sahada yaşanan boşluğu daha başka nasıl açıklayabiliriz?
Kardelen: Sayı 3, Aralık 1993
Ana baş tacı olmalıdır
Dervişan bohçası III
Annelerin zaferi
Hayatın merkezi anneler
İddiamıza arşivimiz delildir


Ali Erdal - Annelerin zaferi
Ali Erdal - Yolculuk
Ali Erdal - Kardelen’in 35. topl...
Kadir Bayrak - Anneme...
Bedran Yoldaş - Kelimelerin dansı aş...
Ekrem Yılmaz - Ana güç
Ekrem Yılmaz - Esip geçen ömürmüş
Ekrem Yılmaz - Aşk ile
Dergi Editörü - İddiamıza arşivimiz ...
Site Editörü - Hayatın merkezi anne...
Necip Fazıl - Şiirlerim ve şairliğ...
Necdet Uçak - Deme
Necdet Uçak - İster ağla istersen ...
Mustafa Büyükgüner - Heybemden
Mustafa Büyükgüner - Gazzeye ağıt
Kardelen Dergisi - Kardelenden haberler
M. Nihat Malkoç - Analar baş tacımızdı...
M. Nihat Malkoç - En sıcak sözcüktür a...
Hızır İrfan Önder - Bir anne arıyorum ac...
Ayhan Aslan - Toprak
Ayhan Aslan - Vuslat
Olgun Albayrak - Aşkın tarihi
Mehmet Balcı - Trabzon’dan üç portr...
Mehmet Balcı - Bizdedir
Mehmet Balcı - Ağıt
Hasan Tülüceoğlu - Göbeklitepe’de Hz. İ...
Ahmet Çelebi - Efendim
Kubilay Ertekin - Putlar ve putperestl...
Halis Arlıoğlu - Şaşırmadık
Murat Yaramaz - Anne duası
Gözlemci - Hadiselere bakış
Muammer Zeki Aygur - Hani nerede
İsmail Güçtaş - Demokrasi
İsmail Güçtaş - Örümcek ağı
Cemal Karsavan - Mutluluğumsun her za...
Heybet Akdoğan - Bu kaybedişler bizi ...
Ayşe Yaz - Sivil itaatsizlik
Servane DAĞTUMAS - Modern Azerbaycan ed...
Yaşar Akyay - Ana baş tacı olmalıd...
İbrahim Durmaz - Annem
İbrahim Durmaz - Anne
Turgut Yörükoğlu - Dervişan bohçası III
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 15718372
 Bugün : 1503
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 656295
 Bugün : 208
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 1079
 124. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 0
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 3
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim