Posta Güvercinleri Fatih Öncü Sayı:
62 - Ocak / Mart 2010
Posta güvercinleri ile haberleşme biteli yüzyıllar oldu. Telgraf, posta, telefon derken günümüzde haberleşme internet ile çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılıyor. Son gelişmelerle bir iki saniye gibi kısa bir zamanda bir haber 7,5 milyar insana ulaştırılabiliyor. Küresel bir köy haline gelen dünya, teknolojinin gelişmesiyle daha da küçülüyor.
NATO'nun son toplantısında aldığı kararlar çok önemli. Rus bloğunun tehlikesine karşı kurulan NATO, günümüzde bu tehdidin ortadan kalkmasıyla hedef değiştiriyor. Kimisi bu hedefin İran olduğunu, kimisi Çin olduğunu, kimi İslam Âlemi olduğunu iddia ediyor. Evet, haklılık payları var ama tam doğru değil.
Çocukluğumda severek izlediğim bir çizgi film vardı. Akranlarımın çoğu hatırlayacaktır. Hani gelecekteki hayatı gösteren ve tek bir merkezden yönetilen bir dünya… Dünyayı koruyan robotlar, her hangi bir tehdit olduğunda birleşerek voltranı oluşturarak savaşıyordu. O zaman çocuk olduğum için verilmek istenen mesajı, yavaş yavaş beynime sokulmak istenen mesajı anlamıyordum.
Son NATO toplantısında alınan kararlar şunu gösteriyor ki, tek merkezden kontrol edilen bir dünya oluşturulmak isteniyor. NATO kurulmak istenen yeni dünya düzeninin voltranı olmaya çalışıyor.
Şimdi kurulmak istenen dünya krallığını tehdit eden güçleri bir düşünelim:
Önce Çin'e gidelim. Târihi boyunca hiçbir zaman dünya liderliği yapamamış, en fazla Orta Asya'ya kadar ilerlemiş, Türk akınlarından kendini korumak için, uzaydan bile görülen, meşhur Seddi yapmışlar. Yani, asıl hedef olamaz. Belli bir seviyenin üzerinde gelişmesi elbette istenmez, ama asıl hedef olamaz.
Hindistan… Hızla gelişen bir ülke, ona ulaşmak için Amerika keşfedilmiştir. Ama târihin hiçbir evresinde imparatorluk olamamıştır. Çoğu zaman Türklerin yönetiminde yaşamış, hatta Hindistan'da birçok Türk devleti kurulmuştur. Dünyaca ünlü Taç Mahal'de bu Türk devletinin eseridir.
Rusya, Osmanlının son zamanlarında kurulmuş, târihte hiçbir zaman varlık gösterememiş, köken ve din olarak Avrupa'dan ayrı olmayan Rusya NATO'nun kuruluş sebebi de olsa, nihâi bir tehdit olamazdı, olmadı da.
İran, târihte birkaç kez Anadolu ve Ortadoğu'ya hâkim olsa da dünya liderliğine oynayamamıştır. Çin gibi köklü bir geçmişi olmasına rağmen, o da bölgesellikten öteye geçemez. Orta Asya ve Ortadoğu için tehdit gözükse de, bölgede birliği sağlayamaz. Halkının yarıya yakını Azerî Türkü olan İran'ın Şahlık dönemine bir Türk devleti diyebiliriz. Çünkü Şahlık Azerî hanedanıydı.
Arap ülkeleri (Asrı Saadet ve Dört Halife dönemi konu dışı) Emeviler ve Endülüs Emevileri varlık göstermişte olsa, halleri tüm dünyaca malumdur.
Geriye 16 imparatorluk kuran, defalarca dünya lideri olmuş (İskit, Hun, Avrupa Hun, Osmanlı…), özellikle de Osmanlı Devleti yaklaşık 400 sene dünyayı yönetmiştir. Osmanlı hâlâ hayatta olsa veya Türkiye mirasına sahip çıkıp, güçlü bir devlet olsaydı; ne Ege'de ne de Akdeniz'de NATO rahat edemezdi. Ne Bosna'da bu katliamlar olurdu ne Ermenistan'da… Türkiye güçlü olsaydı Batı Trakya'da, Makedonya'da, Kırım’da yaşananlar yaşanmaz, Irak işgal edilemez, İsrail kurulamazdı.
Kısacası menzili İran'dan atılacak nükleer bombaları Türkiye semalarında patlatmaktan veya Türk Silahlı Kuvvetlerini vurmaktan öte olmayan füze kalkanı da, diğer alınan kararlar da ancak bizden korkularına yani Türk'ten korkularına alınan kararlardır.
Ayrıca NATO toplantısında alınan önemli bir karar var. Önemi henüz tam anlaşılamayan, siber âlemi kontrol altına almak! Hemen arkasından Wikileaks sızıntıları ile dünya gündemi çalkalanmaya başlıyor. Yani önce karar alınıyor, sonra buna gerekçe yaratılıyor. Nedir bu siber âlem kontrolü? Bundan sonra NATO, zaten var olan bir merkezde, tüm dünyanın özellikle internet kullanımını kontrol altına alacak. Diyeceksiniz, bu zamana kadar yapmıyor muydu bunu? Evet, yapıyordu, ama bundan sonra müdahale edecek. Çünkü Wikileaks gibi olaylar bir daha yaşanmasın, gizli belgeler sızmasın ve NATO güvenliği tehdit edilmesin bahanesiyle. Peki, önümüzdeki yıllarda bu ne getirecek hayatımıza? Bundan sonra tüm internet üzerinden yaptığımız işlemlerimiz, devlet sırlarımız, harp ve askeri manevralarımız NATO'nun denetiminde olacak. Günümüzde tüm bilgilerimizin internet ortamına taşındığı düşünülürse, tehlikenin boyutu anlaşılabilir.
Bu olayın vahameti belki şimdi anlaşılmayabilir. Ama şayet bir gün Irak, Afganistan gibi veya gündemde olan İran ve Suriye gibi sıra bize gelirse, o zaman haberleşmek için posta güvercinleri gerekecektir. NATO'yu haklı çıkaran Türkiye, Davutoğlu'nun son zamanlarda uyguladığı dış politika sayesinde elde ettiği başarıyla, aynı istikamette devam ederse ve kurulan ittifaklar genişletilerek büyürse, korkarım ki! bizden çok hasta adam NATO'ya lazım olacak posta güvercinleri…
|