Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 34 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     3142 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

Posta Güvercinleri
Fatih Öncü

  Sayı: 62 - Ocak / Mart 2010

Posta güvercinleri ile haberleşme biteli yüzyıllar oldu. Telgraf, posta, telefon derken günümüzde haberleşme internet ile çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılıyor. Son gelişmelerle bir iki saniye gibi kısa bir zamanda bir haber 7,5 milyar insana ulaştırılabiliyor. Küresel bir köy haline gelen dünya, teknolojinin gelişmesiyle daha da küçülüyor.

NATO'nun son toplantısında aldığı kararlar çok önemli. Rus bloğunun tehlikesine karşı kurulan NATO, günümüzde bu tehdidin ortadan kalkmasıyla hedef değiştiriyor. Kimisi bu hedefin İran olduğunu, kimisi Çin olduğunu, kimi İslam Âlemi olduğunu iddia ediyor. Evet, haklılık payları var ama tam doğru değil.

Çocukluğumda severek izlediğim bir çizgi film vardı. Akranlarımın çoğu hatırlayacaktır. Hani gelecekteki hayatı gösteren ve tek bir merkezden yönetilen bir dünya… Dünyayı koruyan robotlar, her hangi bir tehdit olduğunda birleşerek voltranı oluşturarak savaşıyordu. O zaman çocuk olduğum için verilmek istenen mesajı, yavaş yavaş beynime sokulmak istenen mesajı anlamıyordum.

Son NATO toplantısında alınan kararlar şunu gösteriyor ki, tek merkezden kontrol edilen bir dünya oluşturulmak isteniyor. NATO kurulmak istenen yeni dünya düzeninin voltranı olmaya çalışıyor.

Şimdi kurulmak istenen dünya krallığını tehdit eden güçleri bir düşünelim:

Önce Çin'e gidelim. Târihi boyunca hiçbir zaman dünya liderliği yapamamış, en fazla Orta Asya'ya kadar ilerlemiş, Türk akınlarından kendini korumak için, uzaydan bile görülen, meşhur Seddi yapmışlar. Yani, asıl hedef olamaz. Belli bir seviyenin üzerinde gelişmesi elbette istenmez, ama asıl hedef olamaz.

Hindistan… Hızla gelişen bir ülke, ona ulaşmak için Amerika keşfedilmiştir. Ama târihin hiçbir evresinde imparatorluk olamamıştır. Çoğu zaman Türklerin yönetiminde yaşamış, hatta Hindistan'da birçok Türk devleti kurulmuştur. Dünyaca ünlü Taç Mahal'de bu Türk devletinin eseridir.

Rusya, Osmanlının son zamanlarında kurulmuş, târihte hiçbir zaman varlık gösterememiş, köken ve din olarak Avrupa'dan ayrı olmayan Rusya NATO'nun kuruluş sebebi de olsa, nihâi bir tehdit olamazdı, olmadı da.

İran, târihte birkaç kez Anadolu ve Ortadoğu'ya hâkim olsa da dünya liderliğine oynayamamıştır. Çin gibi köklü bir geçmişi olmasına rağmen, o da bölgesellikten öteye geçemez. Orta Asya ve Ortadoğu için tehdit gözükse de, bölgede birliği sağlayamaz. Halkının yarıya yakını Azerî Türkü olan İran'ın Şahlık dönemine bir Türk devleti diyebiliriz. Çünkü Şahlık Azerî hanedanıydı.

Arap ülkeleri (Asrı Saadet ve Dört Halife dönemi konu dışı) Emeviler ve Endülüs Emevileri varlık göstermişte olsa, halleri tüm dünyaca malumdur.

Geriye 16 imparatorluk kuran, defalarca dünya lideri olmuş (İskit, Hun, Avrupa Hun, Osmanlı…), özellikle de Osmanlı Devleti yaklaşık 400 sene dünyayı yönetmiştir. Osmanlı hâlâ hayatta olsa veya Türkiye mirasına sahip çıkıp, güçlü bir devlet olsaydı; ne Ege'de ne de Akdeniz'de NATO rahat edemezdi. Ne Bosna'da bu katliamlar olurdu ne Ermenistan'da… Türkiye güçlü olsaydı Batı Trakya'da, Makedonya'da, Kırım’da yaşananlar yaşanmaz, Irak işgal edilemez, İsrail kurulamazdı.

 Kısacası menzili İran'dan atılacak nükleer bombaları Türkiye semalarında patlatmaktan veya Türk Silahlı Kuvvetlerini vurmaktan öte olmayan füze kalkanı da, diğer alınan kararlar da ancak bizden korkularına yani Türk'ten korkularına alınan kararlardır.

Ayrıca NATO toplantısında alınan önemli bir karar var. Önemi henüz tam anlaşılamayan, siber âlemi kontrol altına almak! Hemen arkasından Wikileaks sızıntıları ile dünya gündemi çalkalanmaya başlıyor. Yani önce karar alınıyor, sonra buna gerekçe yaratılıyor. Nedir bu siber âlem kontrolü? Bundan sonra NATO, zaten var olan bir merkezde, tüm dünyanın özellikle internet kullanımını kontrol altına alacak. Diyeceksiniz, bu zamana kadar yapmıyor muydu bunu? Evet, yapıyordu, ama bundan sonra müdahale edecek. Çünkü Wikileaks gibi olaylar bir daha yaşanmasın, gizli belgeler sızmasın ve NATO güvenliği tehdit edilmesin bahanesiyle. Peki, önümüzdeki yıllarda bu ne getirecek hayatımıza? Bundan sonra tüm internet üzerinden yaptığımız işlemlerimiz, devlet sırlarımız, harp ve askeri manevralarımız NATO'nun denetiminde olacak. Günümüzde tüm bilgilerimizin internet ortamına taşındığı düşünülürse, tehlikenin boyutu anlaşılabilir.

Bu olayın vahameti belki şimdi anlaşılmayabilir. Ama şayet bir gün Irak, Afganistan gibi veya gündemde olan İran ve Suriye gibi sıra bize gelirse, o zaman haberleşmek için posta güvercinleri gerekecektir.

NATO'yu haklı çıkaran Türkiye, Davutoğlu'nun son zamanlarda uyguladığı dış politika sayesinde elde ettiği başarıyla, aynı istikamette devam ederse ve kurulan ittifaklar genişletilerek büyürse, korkarım ki! bizden çok hasta adam NATO'ya lazım olacak posta güvercinleri…

Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
ESRÂR... - Sayı 93
İşsizlik mi, işçisizlik m... - Sayı 71
Eğitim sistemimiz... - Sayı 71
Farklı Bakış... - Sayı 70
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (124):
Diyarbakır anneleri...

Son Eklenen Yorumlardan
 Merhaba. Mən n Azərbaycandan yazıçı Gülər Natiq İsaq ✍️ Bu şeiri çox b&#... Guler

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer

 Altıntaş Hanımefendinin Ey Güzel şarkısının akorlarını çıkarmak üzere sözlerini aradım ve ne mutlu b... Zafer

 Süleyman Abdulla. Müasir Azərbaycan poeziyasinin ən görkəmli nümayəndəl... Hikmet

 yüreğine kalemine sağlık hayırlı ve bol okurları olsun.🤍✒️...


Kalem, İlahi Kelam’ın yazılmasına ve yayılmasına, yani insanın iki dünyasının da saadetle olmasına vasıta oluyor.
Kalem, insanın iki dünyasını da mahveden bâtıl fikirlerin yazılmasına ve yayılmasına alet edilebiliyor…
Kalemle kazığın şekil olarak birbirine benzemesini bir inceliğe işaret olarak göremez misiniz?
Kardelen: Sayı 3, Aralık 1993
Kudret-i ilahi
Ürəyimin Əsdiyi
Yaşanan pişmanlık
Her şey apaçık
Suriye Türkmenlerinin dilinden
Oğulcan


Ali Erdal - Her şey apaçık
Kadir Bayrak - Nerelisin
Necip Fazıl Kısakürek - Doğuda buhran
Ekrem Yılmaz - Göç mü hicret mi
Ekrem Yılmaz - Zerre
Fatma Pekşen - Mustafa
Dergi Editörü - Hicret şuuru
Site Editörü - Zor sınavımız mültec...
Necdet Uçak - Yüreğim benim
Kardelen Dergisi - Gelecek sayı (124) k...
Kardelen Dergisi - Kalem erbabına...
Kardelen Dergisi - Kardelenden haberler
M. Nihat Malkoç - Gittikçe azalıyoruz
M. Nihat Malkoç - Suriye Türkmenlerini...
Hızır İrfan Önder - İstemem
Berna Pak - Gelecek(siz) çocuk
Ayhan Aslan - Dilenci
Mehmet Balcı - Sevda
Mehmet Balcı - Tükür
Ahmet Çelebi - Kaçıncı bahar
Av. Mustafa Büyükgüner - Heybemden
Halis Arlıoğlu - Gaflet, dalalet ve h...
Murat Yaramaz - Pusula
Murat Yaramaz - Soğuk
Gözlemci - Olayların düşündürdü...
Mahmut Topbaşlı - Asırlık mertebe
Suleyman Abdulla - Ürəyimin Ə...
Cemal Karsavan - Hasrete zincir mi da...
Emine Öztürk - Bismillah
Osman Akçay - Gibi
Bekir Oğuzbaşaran - Türküleri seviyorum
Yaşar Akyay - Yaşanan pişmanlık
Yaşar Erim - Firavun düzeni devam...
Cahit Can - Bu insanlar
İbrahim Durmaz - Kar
Sevdagül Aykar Yıldız - Oğulcan
Mehmet Emin Armağan - Kudret-i ilahi
Saltuk Buğra Bıçak - Sarı yapraklar dökül...
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 15276618
 Bugün : 6705
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 647431
 Bugün : 868
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 129
 123. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 1
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 7
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim