Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 35 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     718 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

MÜSLÜMAN MİLLÎ İRADE DÜŞMANLARINA KARŞI DURANDIR
Halis Arlıoğlu

  Sayı: 117 -

Evet, mecazi değil, gerçek mânâda oy “namus”tur, ve kişinin inanç, ahlâk ve karakterinin idealinin, yaşantısının ve zihniyetinin dışa yansıyan aksi, aynasıdır. Ve oy, namus, şeref, haysiyet ve duruş demektir. O yüzden; şahsiyetli, haysiyetli ve izzeti İslâm’a sahip bir kişinin ve oyun, bunların azılı ve amansız düşmanı olanlara gitmesi, onlara destek ve güç vermesi; hıyanetin ihanetin, inançsızlığın, ideal ve faziletsizliğin, şuursuzluğun, hayâsızlığın bir zaferi ve benzer mukaddeslerimizin katlinin, hakaret ve tecavüzlerin müşahhas bir örnekleridir.

Bu özelliğe ve İslâmî haysiyete sahip olmayan oyların en büyük örneği; APO-PKK-FETÖ ve benzeri şer odakların, millî birliğin din ve inançlarımızın tahripçi ve tahrikçileridir. Ülke ve millet düşmanlarının azgınlığı ve kudurganlıklarıdır. Ankara’da, çarşaflarına anarşi ve terör hamilerine; inançlarımızın, tüm mukaddesatımızın en müfrit, müfsit ve muannit 80 yıllık düşmanlığın remzi olan rozeti taktırıp da Mersin’de o çarşafı ve taktıranları, onun -tesettürün- haysiyeti üzerinde tepinip parçalatan bir oyun, reyin ne haysiyeti olur? Bu tür davranışlar ve halkımızın mukaddesatına saldırı araçları olan oylar, reyler; bataklıktaki mikropları takviye şeklindeki gübrelemeye benzer. Kendi kalesine gol atmak ve koyuna kurtların saldırmasını sağlamak, basiret ve ferasetsizliğin dik âlâsıdır… (05.02.2010 Basından)

İşin başka bir boyutu ve hazin tarafı da şudur. Bugün, sağcı-muhafazakâr-milliyetçi geçinen yavru ve civciv particiklerin tamamı; DP’nin devamı ve ucundan kenarından onun siyasî ideallerini savunduklarını söylemiyorlar mıydı? Peki, Ak Parti neyi ve kimi, hangi idealleri, fikirleri savunuyor? Bütün bu partilerin alayı, CHP’nin yıllar içindeki mağduru ve mazlumu değiller miydi? “Akıl için yol bir” olduğuna ve bunların, geçmişteki gibi bu seçimde de bir varlık gösteremeyecekleri ayan beyan belli iken, hepsinin ayrı telden çalmasının ve bölünüp parçalanmasının kimin ekmeğine yağ süreceğini bilmemek bir gaflet, bunda ısrar etmek ise ayrı bir hamakattır.

Üstelik geçmişte her ne sebeptense sizlerin yapamadığınız ve her biri, Türkiye tarihinde “Devrim” demiyorum, infilak olan olayların meydana çıkmasını sağlayan ve tüm şer odakların yıkıcı faaliyetlerin, tecavüz ve tahriklerin muhatabı olan bir partiye destek vermemek, akıl ve mantıkla izahı mümkün olmayan bir durumdur. Bugün Ak Parti’ye gelen bu saldırı ve hakaretler dolaylı olarak o partilere ve halkımıza tecavüzdür. Ve tüm inançlı halkımızı kapsamaktadır. Böylesine büyük ve bütün milleti kapsayan bir tehlikenin karşısında, siyasî makam, mevki, şan, şöhret budalalığı peşinde olup hırs ve malum arzularının tatmininde bulunmak, asla sorumluluk ve vatanseverlik değildir. Unutmayın ki, FETÖcülerin o kirli ve karanlık hedeflerinde; CHP ve yandaşları değil, sizler varsınız. “Türban mağdurlarının ve kamusal alan” kapsamına girenlerin imhası, sizin de imhanız anlamına gelir. Bunlardan elem ve ıstırap duymayan bir siyasetçi makyavelist bir adamdır. Asla gerçekçi değildir.

Hem yıllar ve yıllarca milletin önünde, darbe ve cunta mağduru-mazlumu olduğunu söyleyip, salya sümük ağlayacak, hem de böyle bir fırsatı değerlendirip birlik olması gerekirken, buna yanaşmamak bir ihanettir. Karşı tarafa yardım ve onların ekmeğine yağ sürmek, işini kolaylaştırmaktır. Takiyyedir, ayıptır. Oyunu şer odaklara verenle aynıdır.

Oy, dirilme, direnme, ayağa kalkma haysiyetine sahip olmaktır. Burada merhum M. Akif’ten bir alıntı yapmak istiyorum.

“Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

Tarihi “tekerrür” diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?”

Bugün milletçe karşılaştığımız olaylar sebebiyle bu ifadenin ne kadar yerinde ve gerçeği ifade ettiği görülmektedir. İnançlarımıza, milli ve manevi değerlerimize korkunç bir saldırı var. Bu konularda hissiz ve duygusuz olmak, safını ve istikametini belirleyip batıla karşı hakkın yanında olmamak Müslümana zul sayılır. Sadece bu saldırılar değil, dış düşmanlarla açıkça işbirliği yapanları göz ardı etmek, maruz kaldığımız felaketlerden ibret almamak hamakat örneğidir.

Gerçek ve şuurlu Müslümanın oyu alınıp satılan meta değildir. Özellikle haydut ve haytalara harami ve yol kesicilere destek olan bir payanda değildir. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, idrak ve insaf yoksunu “Ordu yargı el ele CHP iktidar” şeklindeki iğrenç sloganla ülkeyi yöneten zihniyetten bu millete hayır gelmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Ayrıca inanç ve milli irade düşmanlarına asla destek olunamaz. Bu şuura sahip olmayan güruh ise milletin ve ülkenin en büyük derdi 6 Şubat depreminden daha büyük bir felakettir. Her onurlu ve haysiyetli Müslümanın bunu düşünmesi ve ona göre hareket etmesi gerekir.

Şer cephesinin bütün azgınlığına, şirretlik ve tecavüzlerine rağmen hâlâ kendine gelip safını belli etmeyen, yaygınlaşan bu hayâsızlıklara tepki göstermeyen sözde Müslüman merhum M. Akif’in dilinden şunu söylemek istiyorum.

“Irzımızdır çiğnenen, evlâdımızdır doğranan...

Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!..” Ve

“Sen ey bîçâre dindaş, sen ki, bizden hayr ümîd ettin;

Nihâyet, ye'se düştün, ağladın, ağlattın, inlettin.

Samîmî yaşlarından coştu rûhum, hercümerc oldu;

Fakat, mâtem halâs etmez cehennemler saran yurdu.

Cemâat intibâh ister, uyanmaz gizli yaşlarla!

Çalışmak! Başka yol yok, hem nasıl canlarla, başlarla.”


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
Meçhule hitap... - Sayı 126
Hâramiler... - Sayı 126
CHP’nin bu millete yaptığ... - Sayı 125
Şaşırmadık... - Sayı 124
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (127):
Sünnete uygun beslenme...

Son Eklenen Yorumlardan
 Bugün 18.11.2025Konu nedir? ...

 Deprem kuşağında yer alan ülkemizde: çok katlı yapılar yerine, tek katlı bahçeli evlerde yaşamak asl... yusuf

 Muazzam bir çalışma olmuş,tebrik ediyorum.... Ahmet Durmuş

 yukarıdaki hikayeyi ve eklemeleri yazan kişi biraz zorlamayla günün modasına uymuş işi dış güçlere a... HALİL KÖSE

 test"... test


Nüfuz plânlaması diye bir şey tutturmuş gidiyorlar.
Ülkedeki kazalar, ihmaller ve terör sebebiyle ölenler hiç hesaba katılmıyor.
İnsanımızda bu ibret almamak, hükümetlerimizde bu beceriksizlik olduğu sürece bırakın planlamayı, nüfusu teşvik etmeleri gerekmez mi?
Yoksa bunca ölüme karşı bu tedbirsizlik, nüfuz planlamacılarının işi mi?
Kardelen: Sayı 3, Aralık 1993
Büyük camgözlerle yüzen karahindiba
Hakkın hâdimleri ve bâtılın vekâlet sava
Ehl-i gönül
Nesl-i muazzez
Nereye kadar?
Gelecek sayı (127) konusu


Ali Erdal - Nereye kadar?
Kadir Bayrak - Mukaddes beldelere-2
Ekrem Yılmaz - Korkaklar
Ekrem Yılmaz - Nerdeyiz
Fatma Pekşen - Dağlara çen düşende
Dergi Editörü - Ben kazandım, biz ka...
Site Editörü - Vekâlet savaşları
Necip Fazıl - Yahudi (Terkip ve Te...
Necdet Uçak - Annem var güzel anne...
Necdet Uçak - Bu vatan bizim
Kardelen Dergisi - Gelecek sayı (127) k...
Kardelen Dergisi - Kardelenden haberler
Kardelen Dergisi - Gazze ateşkes görüşm...
M. Nihat Malkoç - Gördüm seni, gördüm ...
M. Nihat Malkoç - Gazze, ümmetin imtih...
Zaimoğlu - Gündüz, geceye muhta...
Zaimoğlu - Sağlam kulp
Halis Arlıoğlu - Hâramiler
Halis Arlıoğlu - Meçhule hitap
Ahmet Değirmenci - Geri verin
Ahmet Değirmenci - Kurban
Ahmet Değirmenci - İki ara bir dere
Büşra Duru - İslâmın meşalesi ile...
Remzi Kokargül - Malatya suskun, durg...
Murat Yaramaz - Şüphe
Murat Yaramaz - Amnezi
Gözlemci - Hadiselere bakış
Mahmut Topbaşlı - Duruldum
Mahmut Topbaşlı - Cemre sancıları
Cahit Ay - Kimdendir
Cahit Ay - Ondördünde
Cahit Ay - Sana geliyor
Rıdvan Yıldız - Kaş ve bulut
Vahid Aslan - Adam olmaq derdi
Vahid Aslan - Günəbaxanlar
Emine Öztürk - Yolun sonu
Osman Akçay - Büyük camgözlerle yü...
Mustafa Makas - Vesâyet savaşları
Yaşar Akyay - Hakkın hâdimleri ve ...
İbrahim Durmaz - Kızılelma
Mehmet Emin Armağan - Nesl-i muazzez
Mehmet Emin Armağan - Ehl-i gönül
Mustafa Kozlu - Mutluluk
Uğur Utkan - Hz. Ebubekir Sıddık
Kemal Çerçibaşı - Bir yıldırım çarptı ...
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 16344308
 Bugün : 378
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 694827
 Bugün : 5
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 179
 126. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 1
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 6
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim