Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 32 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     2534 kez okundu.     1 yorum bırakıldı.     Yazara Mesaj

YÜCELER TEPESİ BÜYÜCÜSÜ
Fatih Öncü

  Sayı: 65 - Temmuz / Eylül 2010

Tahtına oturmuş vezirini beklemekteydi. Birden ellerini çırptı ve kapı görevlisi iki büklüm, sol eliyle eteğini toplamış, sağ elini bir başına bir karnına getirerek içeri girdi. Bekletilmekten sinirlenerek, "nerde kaldı vezir" diye kükredi kibirli aslan sesiyle. Görevli, "haber verdik e.e.efendim" diye bildi, korkulu gözlerle hükümdara bakarak.

Vezir, kapının önünde bekliyor olsa ancak gelecek kadar vakit geçmesine rağmen, nerde kaldı diyen kralın sesi sarayda, görevlilerin kalbine korku salarak yankılanıyordu.

Çok geçmeden vezir görünmüştü herkesin gönlüne su serpercesine... O da iki büklüm selâmlayarak huzura girdi.

"Sevgili hükümdarım beni emretmiş, bir emriniz mi var bu aciz kulunuza" diyebildi titrek sesiyle. Dünyanın tek hâkimiymiş gibi bir nida ile "nasıl beni bekletirsin" diye gürledi, vezirin yüzüne dehşet kusarak. "Bağışlayın kulunuzu efendim" diyebildi vezir sessizce.

Birden bire sesi telâşla çıktı hükümdarın. "Tiz, Pembe Yâkut Saray'ım hazırlansın, güzel câriyelerim, rakkâselerim oraya gönderilsin" dedi. Hükümdar, "nerdeyse yaz geldi. Sıkıldım bu saraydan" derken, vezir, halktan acımasızca toplanan vergilerle, daha iki ay önce, yapılan bu haşmetli saraydan nasıl sıkıldın diyemedi, "emrin bâşım üstüne sevgili hükümdarım" dedi.

 Üç gün sonra kral, büyük bir merasimle saraydan çıktı. Halk ya saklanmıştı ya en yücenin karşısındaymış gibi, "sevgili hükümdarımız çok yaşa" diyerek yerlere kapanıyordu. Kralın çok hoşuna giden bu görüntü, onun daha da kibirlenmesine neden oluyordu.

Pembe Yâkut Saray'a giderken, birden yollarına bir atlı çıktı. Konvoy durdu ve kılıçlar çekildi. "Ben, Yüceler Tepesi Büyücüsü'nün habercisiyim, krala bir mektup getirdim" dedi. Mektubu hemen alıp kralın arabasının yanına koştu hizmetçi. "Üstünde büyücünün mührü var hünkârım. Okuyayım mı?" dedi. Arabanın kapısı açıldı, hizmetçi başını öne eğdi ve mektubu krala uzattı.

Beş on dakikalık bekleyişten sonra hünkârın telâşlı sesi işitildi. "Saraya gitmeden Yüceler Tepesi Büyücüsü'nü ziyarete gideceğim" dedi.

Sık sık kral Yüceler Tepesi Büyücüsü'ne gider ve bir miktar orda kalırdı. Halk buna anlam veremese de, pek ilgilenmezdi de. Kral her zaman büyücüyle yalnız görüşür, kimseyi yanına almazdı.

Kralın baş yâveri bu seferki ziyarette, gizlice onları gözetlemeye karar verdi. Büyücünün korkunç yaratık bekçilerini nasıl aşacağını, bir kez daha düşündü. Heybesine koyduğu aslan postunu giydi. Bir yolunu bulup bekçilerin arasına girdi ve büyücünün sarayına girmeyi başardı.

Hayâtında böyle bir şey görmemişti. Yâver, bu dünyanın en muhteşem saraylarının hükümdarına ait olduğunu sanıyordu. Hâlbuki büyücünün sarayının yanında âdeta bir baraka gibi kalırdı, o saraylar.

Hükümdarın, büyücünün makâmına adeta yere sürünerek girdiğini görünce az kalsın küçük dilini yutacaktı. Acaba rüya mı görüyorum, diyerek kendini çimdikledi. Hayır, bu rüya değilmiş, diyebildi dehşetli bakışlarıyla.

Kral içeri girince, içerdeki bekçiler kapıyı kapatarak çıktılar dışarı. Tam, nereden dinlerim ben bunları, derken baş muhafız, sen ve sen buraya, diyerek kendisini işâret etti. Hemen kapıya yanaştı, fırsattan istifade ederek. Kulağını kabartmış âdeta kapıya yapışacaktı, kralın yâveri. İlk önce bir sessizlik oldu, sonra bazı sesler gelmeye başladı. Biraz daha dikkat kesilince, kralının konuşmalarını duymaya başladı.

"Acıyın bana ne isterseniz yaparım" diyordu kralları. Sonra büyücünün sert ve keskin sesini işitti. "Seni ben kral yaptım. Eğer dediklerimi tam yapmazsan büyüyü bozar, halkın gözündeki perdeyi kaldırırım... Bu yaşadığın hayâli de bitiririm... Yerine istediğimi kral yaparım. Halk sanki sen hiç kral olmamışsın hep o kralmış sanır. Bir müddet sonra odanın kapısı açıldı ve kral odadan çıktı. Yan tarafta bir odaya alınan hükümdarının, perişan halini görünce yâver, bu yaşadıklarına inanamadı.

Aslan postu giyen yaver nasıl kaçacağını düşünürken, büyücünün kapısı açıldı ve "aslan postu giyen yaver içeriye gir" diye seslenildi.

İçerde ne oldu bilinmez... Ama ne olduysa olmuş, ertesi gün halk yeni hükümdarını selâmlıyordu. "Aslan kral çok yaşa!" nidaları yankılanıyordu, pâyitahtın sokaklarında. Haa, bu arada eski krala ne oldu derseniz, bir gün sarayın çöplüğünden aslan kralın yeni yâverinin bir dilenciyi kovaladığını görmüşler...

Böyle şey mi olur dediğinizi duyar gibiyim. Bırakın günümüzü geçmişte bile olmaz, diyorsunuz. Evet, belki geçmişte olmadı ama günümüzde bir büyücü var ki sadece istediğini kral yapmak değil, hattâ ilâh dahi ilân ediyor. Herkesin gözüne perde geren bu büyücü diziler, sinemalar ve basın yayın organları ile istediğini yapmaktadır.

Onlar ermiş mi murâdına bilinmez. Amma bizlerin hali meydanda...


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Ekleyen : azra    11.12.2011
Yorum : nasıl olacak





 
ESRÂR... - Sayı 93
İşsizlik mi, işçisizlik m... - Sayı 71
Eğitim sistemimiz... - Sayı 71
Farklı Bakış... - Sayı 70
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (123):
"Mülteci" meselesine bakış...

Son Eklenen Yorumlardan
 Eline, canına, yüreğine sağlık olsun hocam. Allah razı olsun Bu güzel için teşekkürler.... osman eroğlu

 Şiirin bestesini firdevs altındaş yaptı ve kendisi okuyor. Sevgiler...... Dilara

 Çok teşekkür ederim Amin hepimize🤲🤲... Ayşenur

 Çok beğendim.Buna benzer yazılar çokça işlenmeli.... mahir

 mükemmel anlatım; af etmiş olsan da gönül kırıklığı çok acı veriyor. buna öneriniz , makaleniz olur ... dr. Elvira


Batı’nın Pompei’sinin günlerini andırmasının sebepleri Osmanlı Devleti’ni çökerten “metal yorgunluğu”nun ilk safhası değil midir?
Kardelen: Sayı 1, Temmuz 1992
Yalnız ve başıboş değiliz
İranın neye ihtiyacı var?
Tevhid yoksa huzur da yok
Kaleme yemin
Öz musikimizin piri: Mustafa Itrî Efendi
Ah
Eşek ve deve


Ali Erdal - İranın neye ihtiyacı...
Kadir Bayrak - Fars irfanı var mıdı...
Necip Fazıl Kısakürek - Devletleşen şiilik
Ekrem Yılmaz - Bizden gibi görünen
Ekrem Yılmaz - Al beni
Dergi Editörü - Kaleme yemin
Site Editörü - Tevhid yoksa huzur d...
Necdet Uçak - Ömür
Kardelen Dergisi - Kardelenden Haberler
M. Nihat Malkoç - Öz musikimizin piri:...
M. Nihat Malkoç - Filistin için ne yap...
Hızır İrfan Önder - Dermansız dertlere s...
Nihat Kaçoğlu - Serçelerin sesi
Mehmet Balcı - Almanya
Ahmet Çelebi - Bilemem
İktibas - İşte Budur Humeynî D...
Muhsin Hamdi Alkış - Fars palavrası
Kubilay Ertekin - Eşek ve deve
Halis Arlıoğlu - Gülerek günah işleye...
Erdem Özçelik - Geçmişten Geleceğe
Remzi Kokargül - Çoban çeşmesi
Murat Yaramaz - Çapraz sorgu
Gözlemci - Olayların düşündürdü...
Mahmut Topbaşlı - Sırt döndüğüm şiirle...
Mevlüt Yavuz - Umutsuz
Cemal Karsavan - Aşk uyanır sabaha
Bekir Oğuzbaşaran - Âhir zaman ümmetiyiz
Yaşar Akyay - Yalnız ve başıboş de...
Yaşar Akyay - Hayatın Kaynağından ...
Yaşar Erim - Camiler boşaldı
Cahit Can - Türk farkı
İbrahim Durmaz - Yunusca
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 14638572
 Bugün : 1148
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 632634
 Bugün : 76
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 87
 122. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 2
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 5
Son Güncelleme: 13 Eylül 2024
Künye | Abonelik | İletişim